-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7991 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر شخصي كسي را مجبور به كاري عليه ديگري كند كه به ظاهر كار بد است، ولي نيت او خير باشد چه حكمي دارد؟

خواهر گرامي! سؤال شما بسيار كلي است روشن نيست مراد شما از آن كاري كه بد است چيست؟ آيا در حد اذيت كردن يا ضرر رساندن و غيره است يا نه؟ اگر آن كار از اين نوع امور باشد كه حرام شرعي است. گرچه نيست خير در آن باشد قطعا جايز نيست، زيرا تنها نيت خود داشتن كافي نيست. به نظر بزرگان در انجام يك كار مطلوب و پسنديده دو چيز لازم است: حسن فعلي و حسن فاعلي. حسن فعلي مربوط به نفس عمل و نتايج حاصل از آن است و حسن فاعلي مربوط به نيست شخصي است كه آن را انجام ميدهد. در اسلام، هدف وسيله را توجيه نميكند، يعني نميتوان براي رسيدن به هدف مقدس و متعالي از هر وسيله نامشروعي استفاده كرد. يك شخص دو نان و انار ميدزديد و به بيماران ميداد منطقش اين بود كه هر كار خوبي ده برابر ثواب دارد و كار بد كيفرش يكي بيش نيست. بنابراين، 9 حسنه در نامه عمل مينويسند. امام صادق(ع) از قول خداوند فرمود: انما يتقبل انه من المتقين[1] تو به اقرار خودت چهار گناه مرتكب شدي، بلكه به عدد هر يك از آنها گناه ديگري مرتكب شدي و جمعا هشت گناه شد و هيچ..... هم نداري! از اين رو ميبينيم امام علي(ع) از بستن آب به سوي دشمن خود، يعني معاويه ممانعت ميكند و آن را از شهامت و جوانمردي به دور ميداند. با اين كه به هلاكت رساندن معاويه امري مطلوب به شمار ميرفت، اما بستن آب به روي او يك روش مذموم و ناپسندي بود كه حضرت از آن استفاده نكرد و يا شمر در صبح عاشورا به خيمهها نزديك ميشود و به فحاشي ميپردازد يكي از بزرگان اصحاب گفت: يا ابا عبدالله اجازه بدهيد الان با يك تير او را از پاي در آوردم. حضرت فرمود: نه گفتند: جرا اجازه نميدهيد؟ فرمود: من نميخواهم شروع كننده جنگ باشم![2]

[1]مرتضي مطهري، داستان و راستان، ج ص 210 - 214 با تلخيص.

[2]ر. ك. مرتضي مطهري، سيريدر سيره نبوي، ص 140 - 145.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.